Ihlamur Çiçeği Balı ve Propolis Damla
Ihlamur balının aroması güçlü ve farklıdır, renginden beklenmeyecek kadar güçlüdür. İlk koklamada taze odunsu kokuyu alırsınız ve ardından mentole benzer bir koku gelir.
Ihlamur Balı Tadı görece yumuşaktır ancak görünümüne göre de serttir. Çok tatlıdır ve en tatlı bal türleri ile yarışabilir. Aroması ise odunsu ve Ihlamur kokusudur ve tadımdan sonra gelen tat hoş bir aromaya sahiptir. Ihlamur balı portakal veya akasya balından çok daha tatlıdır ancak karabuğday ve manuka balındaki kadar ezici bir aroması yoktur.
Ilıman iklim koşullarında memleketimizin büyük bir kısmında yetişen ıhlamur ağaçları bol miktarda nektar salgılarlar. Ihlamur ağacının haziran-temmuz aylarında açtığı çiçeğinden elde edilen Ihlamur balı karakteristik ıhlamur kokusuna sahiptir ve rengi açıktır.
Su bazlı propolis damla
Organik yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı propolis damla ecza dolabında olmaz sa olmazlardan olan arı ürünlerinden dir
Bir çok Araştırmalara konu olan propolis damla Su bazlı formatında üretilerek sizlere ulaştırılmak üzere hazırlanmıştır
Ham Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, fenolik ve flavonoid maddelerden oluşan tamamen doğal bir arı ürünüdür. ham propolis, arıların yaşam alanı olan kovanın ön temizleyicisidir. Arılar petek gözlerini ham propolis ile kaplar, sonra üzerine balını, yavrusunu, besinini koyar. Böylece arının ürettiği ürünler kovanda bozulmadan saklanır. Propolisin ham hali vücudumuzda sindirilebilir özellikte değildir. Propolisi ham haliyle doğrudan tükettiğimizde, vücudumuzda sindirilme oranı yalnızca %2'dir. Bu sebeple, ham propolisin mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup, gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır. Gıda Mühendislerimiz tarafından geliştirilen özel işleme yöntemi ile ham Anadolu propolisinin içeriğinde yer alan polifenoller, terpenoidler, amino asitler, uçucu organik asitler, ketonlar, kumarinler, kuinonlar, vitamin ve mineraller korunuyor.
Ürünlerimizde kullanılan propolis ekstraksiyon yöntemi, Konusunda uzman gıda mühendisleri tarafından Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilmiş ve sizlerin kullanabileceği şekilde üretilmiştir Ham Anadolu Propolisinin içerisinde bulunan besin öğelerinin maksimum şekilde elde edilebildiği ve balmumu vb. safsızlıkların uzaklaştırıldığı bu yöntem ile ürün standart bir kalitede üretilmektedir. Apilife Propolis Damla'yı yarım çay bardağı ılık suya 10 ile 15 damla damlatarak veya bal, pekmez, yoğurt vb. ılık ve soğuk tüm katı gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz.
Hiç mesaj bulunmadı