Esbal Lavanta Balı Propolis Set
Lavanta balı, lavanta hasadının yapıldığı bölgelere yerleştirilen arı kovanlarındaki arıların, lavanta bitkisindeki nektarı toplamalarıyla oluşan hoş kokulu, açık renk bir baldır. Lavanta tarlalarındaki bitkiler Temmuz ayı içerisinde tam çiçeklenme evresine ulaşır ve bu dönemde hasadı yapılır. Hasadının yapılacağı bu dönemde çevresine yerleştirilen arılar, lavanta çiçeğinin özünden topladıkları nektarla lavanta balını yaparlar.
Saf Lavanta Çiçeğ Balı Sağlık dostu olarak bilinen Ballar arasında gösterilen bal dır
Lavanta, zengin bileşenleri ve sayısız faydasıyla dünya genelinde her geçen gün daha fazla değer kazanıyor. Zorlu iklim koşullarında dahi kolayca yetişebilen bu aromatik bitki, çekici esansıyla ise tüm duyuları anında tazelemeye yetiyor. Hatta bu özelliği sayesinde, bal arılarının da en sevdiği nektar kaynakları arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Taptaze lavanta çiçeklerinin değerli özlerinden üretilen lavanta balı, mor çiçeklerinin eşsiz kokusunu gurme bir lezzet olarak damaklara da taşıyor. Lavanta balının yoğun aromalı benzersiz tadını siz hala denemediyseniz, şimdi tam zamanı! ESBAL, size bunun için Anadolu’nun kaliteli ve doğal lavanta balını sizlerin tüketimine sunuyor. Monoflora Ballar kategorisinde yer alan ESBAL Lavanta Balı, eşsiz tadı ile siz bal tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Su bazlı propolis damla
Organik yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı propolis damla ecza dolabında olmaz sa olmazlardan olan arı ürünlerinden dir
Bir çok Araştırmalara konu olan propolis damla Su bazlı formatında üretilerek sizlere ulaştırılmak üzere hazırlanmıştır
Ham Propolis , arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, fenolik ve flavonoid maddelerden oluşan tamamen doğal bir arı ürünüdür. ham propolis, arıların yaşam alanı olan kovanın ön temizleyicisidir. Arılar petek gözlerini ham propolis ile kaplar, sonra üzerine balını, yavrusunu, besinini koyar. Böylece arının ürettiği ürünler kovanda bozulmadan saklanır. Propolisin ham hali vücudumuzda sindirilebilir özellikte değildir. Propolisi ham haliyle doğrudan tükettiğimizde, vücudumuzda sindirilme oranı yalnızca %2'dir. Bu sebeple, ham propolisin mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir.
Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup, gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır.
Gıda Mühendislerimiz tarafından geliştirilen özel işleme yöntemi ile ham Anadolu propolisinin içeriğinde yer alan polifenoller, terpenoidler, amino asitler, uçucu organik asitler, ketonlar, kumarinler, kuinonlar, vitamin ve mineraller korunuyor. Ürünlerimizde kullanılan propolis ekstraksiyon yöntemi, Konusunda uzman gıda mühendisleri tarafından Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilmiş ve sizlerin kullanabileceği şekilde üretilmiştir Ham Anadolu Propolisinin içerisinde bulunan besin öğelerinin maksimum şekilde elde edilebildiği ve balmumu vb. safsızlıkların uzaklaştırıldığı bu yöntem ile ürün standart bir kalitede üretilmektedir. Apilife Propolis Damla 'yı yarım çay bardağı ılık suya 10 ile 15 damla damlatarak veya bal, pekmez, yoğurt vb. ılık ve soğuk tüm katı gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz.
Hiç mesaj bulunmadı